24 Haziran 2014 Salı

Program

Yazılım orta çeşit üzerine kaydediliyor bilgi için genel bir terimdir. Eğer video mağazasına gidip bir kaset veya bir DVD kiralamak veya satın almak Örneğin, ne gerçekten alıyoruz kaset veya disk üzerinde depolanan yazılımıdır. VCR veya DVD oynatıcı bir kaset veya disk okuma yazılımı ve bir film şeklinde, TV ekrana yansıtarak yeteneğine sahip donanım cihazlardır.
Bilgisayarınız çok yazılımı okuyan bir donanım aygıtıdır. Bilgisayarınızdaki yazılımların çoğu programları şeklinde gelir. Bir program nasıl davranacağını ne bilgisayarı, söyle "talimatlar" oluşur. Eğer stereo için CD satın alabilirsiniz albümleri binlerce, ve size video veya DVD player oynamak için satın alabileceğiniz filmler binlerce var gibi, bilgisayarınızda çalıştırmak için satın alabileceğiniz programlar binlerce vardır.
Eğer bir bilgisayar satın aldığınızda, otomatik olarak dünyadaki her yazılım şirketi tarafından üretilen her programı alamadım. Genellikle bazı programlar olsun. Bir bilgisayar satın Örneğin, muhtemelen zaten yüklü (Windows XP gibi) bir işletim sistemine sahip olacaktır.
Belirli bir program satın yaparsanız, belirli bir görevi gerçekleştirmek olacaktır. Örneğin, fotoğraf rötuş için bir grafik programı kullanabilir, veya metin yazmak için bir kelime işlemci programı kullanabilirsiniz. Sen (kağıda basılı bir kopya okuma değiliz varsayarak) bu metni okumak için şu anda Web tarayıcı programı kullanıyorsanız. Diş macunu sayısız farklı markalar vardır gibi, sayısız farklı kelime işlem programları markaları, grafik programları ve Web tarayıcıları vardır.